Destinationen

Upptäck Bjärehalvön

Bjärehalvön är fylld med massor av turistattraktioner, allt bekvämt nära till hands. Dagbesökare kan se och uppleva många saker, tack vare de korta avstånden.

Få mer information på Båstad Turistbyrå.

Platser att besöka

Hallands Väderö

Hallands Väderö

En pärla i havet. Belägen rakt utanför Torekov. Att vandra runt ön tar ett par timmar och är väl investerad tid. Från klippor och stränder kan man doppa sig i kristallklart vatten. På ön finns ett litet museum och en kiosk/cafe.

Läs mer

Tennismuseum

Tennismuseum

Ett museum som alla tennisintresserade njuter av att besöka. Där finns fotografier, tenniskläder från svunna tider och tennisartefakter. Ligger vid Mariatorget och några hundra meter från Båstad hamn.

Läs mer

Norrvikens Trädgårdar

Norrvikens Trädgårdar

En anrik anläggning på Hallandsås norrsluttning strax väster om Båstad hamn. Norrviken består av sju olika stilträdgårdar. Antingen promenerar man själv eller med guide. Avsluta med en bit mat i restaurangen.

Läs mer

Birgit Nilsson Museum

Birgit Nilsson Museum

Upplev gården där Birgit Nilsson lekte som barn och där hon drömde om ett liv i sångens och operans värld. I 23 år bodde Birgit Nilsson med sina föräldrar på gården. Det var ett liv långt ifrån det hon senare skulle få som en av världens mest kända operasångerskor.

Läs mer

Märta Måås-Fjetterström

Märta Måås-Fjetterström

Ett kvarter bort från Båstad hamn ligger en nästan hundra år gammal vävarstudio. Här produceras unika handvävda mattor i moderna och historiska mönster. Märta Måås-Fjetterströms underbara textilier har gjort henne berömd långt utanför Sveriges gränser.

Läs mer

Hotel Skansen

Hotel Skansen

Längst in i vinterträdgården öppnar sig Skansens spavärld. Här hittar du behandlingsrum och ångande bastubad. En avkopplande relaxavdelning med vackert klöverformad pool och fönster mot stranden. 60 meter ut i havet sitter du på bryggan i kallbadhuset och ser ut över havet.

Läs mer

Sport & hälsa

Vandring

Vandring

Från Båstad hamn kan man lätt ta sig längs kusten eller uppleva de trolska skogarna på Hallandsåsen. Med sitt varierande landskap och vidsträckta vyer gör Bjärehalvön sig till ett vandringsparadis.

Läs mer

Löpning

Löpning

För löparen är Bjärehalvön paradiset. Terräng såväl som landsväg som bjuder på bra träningsmöjligheter. Jogga lugnt längs stranden eller träna max puls i tvärbranta uppförsbackar. Under året arrangeras flera populära motionslopp. Ett motionslopp för hela familjen, är Riviera Race, med windsurfing, SUP, kajak och swimrun.​​​​​​

Läs mer

Cykel

Cykel

Bjärehalvön är nordens bästa cykeldestination med oslagbara vyer, utmanade backar och landsvägar längs havet.

Läs mer

Massage

Massage

Massage finns i hamnen under sommaren. Längs promenaden mot morgonbryggan finner du Jipata’s populära massagebodar.

Läs mer

Golf

Golf

Bjärehalvön är ett mecka för golfare. 10 minuter från Båstad hamn kan man välja mellan golfbanor som är inbäddade bland vackra fruktträd eller golfbanor med utsikt över Laholmsbukten och det böljande landskapet på åsens topp.

Läs mer

Tennis

Tennis

Under några högintensiva sommarveckor förvandlas Båstad till en nöjesmetropol. De klassiska turneringarna Nordea Swedish Open, ATP ​​​​​​​(herr) och Nordea Swedish Open, WTA (dam) drar till sig världsnamn. Centercourten ligger ett stenkast från Båstad hamn.

Läs mer

SUP - Stand Up Padelboard

SUP - Stand Up Padelboard

Finns att hyra hos Kiteskolan i Båstad hamn. Både för yngre såväl som äldre människor som vill utöva och prova på en rolig, annorlunda och hälsofrämjande sport i fantastiska miljöer.

Läs mer

Sälsafari

Sälsafari

Upptäck den vackra Bjärekusten till havs. Båt går från Båstad hamn till Hallandsväderö, där en av Sveriges största knubbsälskolonier håller till. Längs resan passerar man det lilla fiskeläget Kattvik och de dramatiska klipporna vid Hovs Hallar innan man slutligen kommer till Hallandsväderö.

Läs mer

För barnen

Gulstad lekplats

Gulstad lekplats

Bästa lekplatsen i Båstad, ett stenkast ifrån hamnen och stranden.

Läs mer

Krabbfiske

Krabbfiske

Båstadhamn är ett mecka för att fiska tångkrabba. Det behövs bara ett par meter snöre och något att agna med för att fylla sin spann. Krabbfiske-kit hittar ni på Hamnkontoret.

Läs mer

Malenbadet

Malenbadet

Uppvärmda utomhusbassänger för alla åldrar med ett aktivitetsbad. Ligger bara några hundra meter från hamnen.

Läs mer

Skateparken

Skateparken

En favorit för skateare och bmxare för alla åldrar. Ligger några hundra meter från Båstad hamn.

Läs mer

Seglarskola

Seglarskola

BBSS (Båstad Båt och Segelsällskap) håller sommarkurser i att segla optimistjolle.
Klubblokalen ligger mitt i Båstad hamn. Anmäl i god tid.

Läs mer